Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT

Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a także łatwy do czyszczenia. Drewniany uchwyt sprawia, że ​​nóż jest wygodny w trzymaniu i ułatwia cięcie pod różnymi kątami. Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński kształt i wygodnie leży w dłoni. Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni.

Cena:

1 149,00 zł brutto

- +

Szczegółowy opis

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT?

Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a także łatwy do czyszczenia. Drewniany uchwyt sprawia, że ​​nóż jest wygodny w trzymaniu i ułatwia cięcie pod różnymi kątami.

Rdzeń noża wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali. Specjalna obróbka nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke, co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella.

Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński kształt i wygodnie leży w dłoni. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zapewnia równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia.

Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63
  • Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
  • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
  • Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

Dodatkowe informacje

Linia6000MCT
PrzeznaczenieDo plasterkowania
Długość ostrza24 cm
Gwarancja30 lat
ProdukcjaMiyabi Japan