Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC

Nóż SUJIHIKI o wąskim, dwustronnie ostrzonym ostrzu charakteryzuje się pięknem i ostrością. Jego kształt i elastyczność sprawiają, że doskonale sprawdza się on przede wszystkim do cięcia i krojenia najrozmaitszych gatunków ryb czy mięs. Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością. Ośmiokątny uchwyt poza aspektami estetycznymi zapewnia wygodę i bezpieczeństwo zauważane już przy pierwszym cięciu.

Cena:

759,00 zł brutto

- +

Szczegółowy opis

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 4000FC?

Seria noży MIYABI 4000FC przybliża tradycyjne, japońskie rzemiosło, w którym każdy nóż charakteryzuje się pięknem i ostrością. Obejmuje to również przedstawiany nóż SUJIHIKI o wąskim, dwustronnie ostrzonym ostrzu długości 24 cm. Jego kształt i elastyczność sprawiają, że doskonale sprawdza się on przede wszystkim do cięcia i krojenia najrozmaitszych gatunków ryb czy mięs.

Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością. Kolejną cechą szczególną jest jego wyjątkowa krawędź Katana-Edge wzorowana na słynnych, japońskich katanach, cenionych za ostrość i wybitne właściwości tnące. Niepowtarzalny wygląd klingi to symbol absolutnego mistrzostwa rzemiosła.

Noże MIYABI 4000FC wyposażone zostały w ośmiokątne uchwyty i trzpienie, które poza aspektami estetycznymi zapewniają wygodę i bezpieczeństwo zauważane już przy pierwszym cięciu. Doskonale leżą w dłoni i pozwalają na długą pracę w kuchni bez cienia zmęczenia. Drewnianą rączkę, wytworzoną z impregnowanego, optymalnie wyważonego drewna Pakka zdobi eleganckie, mozaikowe logo serii.

Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61
  • Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących
  • Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody
  • Grawerowane logo MIYABI

Dodatkowe informacje

Linia4000FC
PrzeznaczenieDo krojenia i filetowania
Długość ostrza24 cm
Gwarancja30 lat