Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67

Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości. Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu. Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę.

Cena:

1 899,00 zł brutto

- +

Szczegółowy opis

Dlaczego warto kupić nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67?

Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości.

Santoku jest najlepiej sprzedającym się japońskim rodzajem ostrzy, a nazwa pochodzi od "Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw.

Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu.

Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej.

Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę.

By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Odporny na korozję
  • Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell
  • Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba
  • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
  • Piękny wzór stali damasceńskiej

Dodatkowe informacje

Linia5000MCD 67
Długość ostrza18 cm
PrzeznaczenieNoże japońskie Santoku
Gwarancja30 lat
ProdukcjaMiyabi Japan