Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67

Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi. Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę.

Cena:

1 899,00 zł brutto

- +

Szczegółowy opis

Dlaczego warto kupić nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67?

Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi.

Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu.

Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej.

Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę.

By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Odporny na korozję
  • Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell
  • Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba
  • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
  • Piękny wzór stali damasceńskiej

Dodatkowe informacje

Linia5000MCD 67
PrzeznaczenieNoże szefa kuchni
Długość ostrza20 cm, 24 cm
Gwarancja30 lat
ProdukcjaMiyabi Japan