Nóż Gyutoh Miyabi 5000FCD

Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Rdzeń ostrza noża GYUTOH osadzono w 48 warstwach stali. Stalowa, dekoracyjna zaślepka i towarzyszący jej czerwony pierścień nadaje mu niepowtarzalny wygląd.

Cena:

949,00 zł brutto

- +

Szczegółowy opis

Dlaczego warto kupić nóż Gyutoh Miyabi 5000FCD?

Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 lub 24 cm wyróżnia się nie tylko pięknym, damasceńskim designem. Również precyzja tego niezwykle ostrego noża linii 5000FCD spełnia najwyższe wymagania.

Rdzeń ostrza noża GYUTOH osadzono w 48 warstwach stali. Warstwa rdzeniowa wykonana została z wyjątkowej stali FC61, będącej najwyższej jakości stalą o twardości około 61 HRC. Dla osiągnięcia optymalnego stopnia twardości każde ostrze FRIODUR jest podwójnie hartowane lodem. Dzięki temu zapewnia ono doskonałą jakość i wyróżnia się niespotykanymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi. Obustronny szlif Honbazuke nadaje ostrzu imponującą ostrość porównywalną z ostrością brzytw.

Ten najwyższej jakości nóż damasceński posiada perfekcyjnie prezentujący się czarny uchwyt z drewna Pakka. Ten lekki i trwały materiał oraz ukształtowanie rękojeści na kształt litery D umożliwia optymalne wyważenie, kontrolę i pozbawione wysiłku cięcie bez względu na stosowaną technikę. Stalowa, dekoracyjna zaślepka i towarzyszący jej czerwony pierścień nadaje mu niepowtarzalny wygląd. Z nożem Gyutoh bez cienia zmęczenia przygotują Państwo wiele przepysznych potraw, podczas których zachwycą się Państwo niesamowitą wygodą, ostrością i precyzją cięcia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach
  • Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące
  • Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość
  • Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku
  • Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej.

Dodatkowe informacje

Linia5000FCD
PrzeznaczenieNoże szefa kuchni
Długość ostrza16 cm, 20 cm, 24 cm
Gwarancja30 lat
ProdukcjaMiyabi Japan