Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Średniej wielkości nóż CHUTOH od Miyabi idealnie nadaje się do wycinania, oczyszczania i krojenia różnego rodzaju mięs oraz ryb. Pozwala na to cienkie, stabilne ostrze o długości 16 cm, pozwalające na utrzymanie pełnej kontroli przez cały czas trwania przygotowania potraw. Uchwyt noża uformowano typowo dla noży japońskich na kształt litery D. Dzięki temu dobrze leży on w dłoni, a zastosowanie drewna z brzozy Masur dodatkowo cieszy oczy.

Cena:

1 499,00 zł brutto

- +

Szczegółowy opis

Dlaczego warto kupić nóż Chutoh Miyabi 5000MCD?

Średniej wielkości nóż CHUTOH od Miyabi idealnie nadaje się do wycinania, oczyszczania i krojenia różnego rodzaju mięs oraz ryb. Pozwala na to cienkie, stabilne ostrze o długości 16 cm, pozwalające na utrzymanie pełnej kontroli przez cały czas trwania przygotowania potraw. Dlatego też umożliwia ono nawet najbardziej precyzyjne cięcia. Te oraz cała inna gama jego zalet przekonały do niego szefów kuchni z całego świata.

Rdzeń ostrza wykonany został ze specjalnej stali MicroCarbide MC63 i osadzony w 100 warstwach dwóch najtwardszych gatunków stali. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella. Dla otrzymania „skalpelowej” ostrości użyto szlifu Honbazuke - zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach.

Uchwyt noża uformowano typowo dla noży japońskich na kształt litery D. Dzięki temu dobrze leży on w dłoni, a zastosowanie drewna z brzozy Masur dodatkowo cieszy oczy. Miękkie słoje wyraźnie odznaczają się na tle damasceńskiego wzoru ostrza. Drobne akcenty ze stali nierdzewnej oraz czerwone linie sprawiają, że nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to perfekcyjne połączenie najwyższej jakości, niespotykanej ostrości i doskonałego wyglądu.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

Dodatkowe informacje

Linia5000MCD
PrzeznaczenieDo krojenia i filetowania
Długość ostrza16 cm
Gwarancja30 lat