Nóż Santoku Zwilling® Professional S

Japońskie smaki teraz także w twojej kuchni. Z orientalnym nożem Santoku firmy Zwilling gotowanie będzie proste, jak nigdy dotąd. Wszystko dzięki połączeniu tradycyjnego wzornictwa z Japonii oraz nowoczesnej technologii.

Cena:

349,00 zł brutto

- +

Szczegółowy opis

W każdej funkcjonalnej kuchni niezbędnym wyposażeniem są ostre i niezawodne noże kuchenne. Tę funkcję z powodzeniem spełnią wysokiej jakości akcesoria niemieckiej firmy Zwilling.

Noże Zwilling od lat zaspokajają wymagania zarówno doświadczonych szefów kuchni, jak i kameralnych, domowych mistrzów kulinarnych.

Elegancki design oraz wyjątkowa solidność noży Zwilling gwarantują zadowolenie klientów na całym świecie.

Produkty linii Zwilling Professional S to wytrzymałe noże o klasycznym wyglądzie. Są one wytwarzane przy zastosowaniu nowoczesnej technologii SIGMAFORGE®, która zapewnia trwałość produktu. Do produkcji użyto specjalnej, wytrzymałej stali Cronidur 30.

Każdy egzemplarz jest doskonale wyważony, co zapewnia komfort użytkowania.

Dlaczego warto kupić nóż Santoku Zwilling® Professional S?

Japońskie smaki teraz także w twojej kuchni. Z orientalnym nożem Santoku firmy Zwilling gotowanie będzie proste, jak nigdy dotąd. Wszystko dzięki połączeniu tradycyjnego wzornictwa z Japonii oraz nowoczesnej technologii.

Nóż Santoku został precyzyjnie wykuty z jednego kawałka stali, dzięki czemu zapewnia wysoką precyzję oraz odpowiednią ostrość. Ergonomiczny uchwyt gwarantuje pewność w działaniu nawet w trudnych warunkach.

 

Solidny nóż mierzy ok. 30cm, ale mimo to nadal pozostaje łatwy w użyciu. Bez problemu da się nim posługiwać w każdej sytuacji, a następnie równie łatwo umyć. Nie trzeba także martwić się o korozję dzięki specjalnej technice utwardzania ostrza lodem.

 

Nóż Santoku firmy Zwilling to gwarant funkcjonalności i niezwykłej trwałości. Dzięki niemu przyrządzisz potrawy zarówno z owoców, warzyw, jak i mięsa. Nada się on także do siekania czy cięcia. Dzięki temu, z łatwością znajdzie swoje zastosowanie w każdej kuchni.

FUNKCJE

  • praca z warzywami i owocami
  • szatkowanie, siekanie, krojenie, przecinanie
  • przenoszenie pociętych kawałków, jak na łopatce
  • miażdżenie czosnku, rozbijanie delikatnego mięsa

RĘKOJEŚĆ NOŻA PROFESSIONAL "S"

  • łączenie rękojeści i ostrza idealnie gładkie, bez zgrubień
  • wypolerowana rączka w kolorze czarnym
  • odporny na uszkodzenia mechaniczne twardy, gładki materiał ABS
  • 3 nity, zapobiegające rozdzieleniu rączki od ostrza

OSTRZE NOŻA PROFESSIONAL "S"

  • ostrzone przy pomocy technologii laserowej
  • wytworzone z wysokowęglowej stali FRIODUR®
  • ostre na całej długości, od nasady aż po czubek noża
  • gwarancja nierdzewności

WYMIARY

Długość ostrza140 mm180 mm
Długość uchwytu123 mm129 mm
Masa0.217 kg0.256 kg

Dodatkowe informacje

LiniaProfessional "S"
PrzeznaczenieNoże japońskie Santoku
Długość ostrza14 cm, 18 cm
Kraj produkcjiNiemcy