Zapiekanka z łososia i krewetek

  13.01.2014

Zapraszamy na pyszną zapiekankę z łososia i krewetek, która doda smaku nawet najcięższemu dniu. Łatwa i szybka w przygotowaniu, a jakże pyszna. Zapraszamy!

Zapiekanka z łososia i krewetek

Zapiekanka

Składniki

  • 4 filety z łososia (150 g każdy)
  • 400 g krewetek
  • 1 cebula, posiekana
  • 30 g masła
  • 1 łyżka stołowa mąki
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 150 ml śmietanki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka stołowa koperku, posiekanego
  • sól, pieprz
  • 100 g startej goudy

Przygotowanie

  1. Poddusić cebulę na maśle, oprószyć mąką, po czym wlać bulion, a następnie śmietankę. Gotować na małym ogniu ok. 10 minut.
  2. Dodać krewetki, koperek i sok z cytryny. Posolić, popieprzyć.
  3. Ułożyć filety obok siebie w żaroodpornym naczyniu i przykryć sosem. Posypać serem i piec do zezłocenia. Podawać z ryżem lub bagietką.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Dodaj komentarz

 (z http://)