Zapiekane jajka z wędzonym łososiem

  20.04.2017

Święta już za nami ale to nie znaczy, że skończyliśmy jeść jajka! Wręcz przeciwnie - święta dodały nam smaka na nowe wariacje smakowe z jajkiem w roli głównej. Dzisiaj mamy dla Was przepis od autorki bloga kulinarnego 'Pieguskowa kuchnia'. Pyszne jajka zapiekane wraz z łososiem w naczyniach Mini Cocotte Staub! Sprawdź jak to pięknie wygląda, aż szkoda zjadać bez chwili zachwytu nad tym jakże prostym a zarazem wykwintnym daniem. Spróbuj koniecznie!

Zapiekane jajka z łososiem wędzonym

Zapiekane jajka z łososiem wędzonym

Składniki

  • jajka
  • łosoś wędzony
  • masło
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie szczypiorek, kiełki, rzeżucha

Instrukcja

Boki naczynia do zapiekania posmarować cieniutko masłem i ułożyć plasterek łososia wędzonego. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Na wierzchu położyć niewielkie porcje masła i ewentualnie szczypiorek. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać do momentu otrzymania pożądanego stopnia ścięcia jajka.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Pieguskowa kuchnia

Dodaj komentarz

 (z http://)