Warsztaty kulinarne - wrzesień 2013

  16.10.2013

Warsztaty

W słoneczne dwa dni września (6. i 9.09.2013) we wnętrzach studia kuchennego Miele na warszawskim Mokotowie odbyło się niekonwencjonalne spotkanie prasowe dla dziennikarzy oraz blogerów najbardziej poczytnych pism i portali kulinarnych. Połączyliśmy oficjalną prezentację marki Ballarini z nietypowymi warsztatami pod hasłem „Gotuj zdrowo z Ballarini”. Podczas spotkania zaprezentowana została także nowa linia patelni Ballarini Granitium. Unikalny design, lekkość naczynia i wysoce odporna na uszkodzenia granitowa powłoka non-stick zrobiła wrażenie na naszych gościach.

Spotkaniem zainicjowaliśmy również cykl artykułów edukacyjnych na temat gotowania, smażenia, wyboru naczyń do kuchni i innych zagadnień, które mogą zainteresować przeciętnego czytelnika. Artykuły mają dać wyczerpującą odpowiedź na często proste pytania, które zadaje sobie zwykły Kowalski. Mamy nadzieję, że te materiały zainspirują blogerów i dziennikarzy do własnych publikacji na ten temat. Zaszczycili nas swoją obecnością dziennikarze z popularnych czasopism:

  • Burda Media,
  • Dobre Rady/Samo Zdrowie,
  • Dobre Wnętrze,
  • Elle Decoration,
  • Infomarket,
  • Lawendowy Dom/Zwierciadło,
  • M jak Mieszkanie,
  • Polska gotuje,
  • Shape,
  • Show,
  • To jest pyszne!,
  • Villa

oraz twórcy fantastycznych blogów kulinarnych:

  • Jadłonomia,
  • Kuchniokracja,
  • Smakoterapia,
  • Smakuj Życie,
  • Tao Zdrowia,
  • Wolna Kuchnia

Po krótkiej prezentacji firmy nasi uczestnicy wzięli udział w warsztatach kulinarnych. Grupa naszych gości została podzielona na zespoły, mające za zadanie przygotowanie potraw według własnego pomysłu. Z niewielką pomocą Aleksandra Barona, szefa kuchni warszawskiej restauracji Solec44 nasi uczestnicy wykreowali przepyszny, wielodaniowy lunch z zaproponowanych ekologicznych oraz sezonowych składników.

Talent i fantazja kulinarna naszych gości znalazła swoje ujście w znakomitych daniach, a gotowanie ułatwiały nasze patelnie z powłoką non-stick.

Było sympatycznie, wesoło i bardzo kolorowo, co widać na zdjęciach.

Potrawy pachniały niebiańsko, a smakowały jeszcze lepiej, co mogliśmy stwierdzić podczas wspólnego biesiadowania.

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za wspólna zabawę i zapraszamy ponownie!

Dodaj komentarz

 (z http://)