Warszaty z Gotowaniem - 8-9.02.14

  12.01.2014

Serdecznie zapraszamy na warsztaty kulinarne gotujzdrowo.com! Są te jedne z tych warsztatów, na których nie da rady się nudzić. Mnóstwo wiedzy i atrakcji przygotował dla wszystkich uczestników Marek Zaremba. Zapraszamy wszystkich, którzy pragną nauczyć się zdrowego gotowania i planowania swojego menu!

Warsztaty

Data: 8-9.02.14

Godzina: 8.02.14 – 9:30

9.02.14 – 9:00

Prowadzący: Marek Zaremba

W programie:

1 dzień – sobota 8 luty

9:30 powitanie uczestników z poczęstunkiem (muffiny dyniowo marchewkowe z żurawiną i jaglaną nutellą, kawa z prażonego jęczmienia, aromatyczne herbatki i napoje)

Wykłady

10:00 – 11:50 Dietetyka medycyny chińskiej w profilaktyce i leczeniu, czyli co naprawdę warto wiedzieć

12:00 – 13:50 Równowaga kwasowo zasadowa. Odkwaszanie i oczyszczanie organizmu w codziennej diecie

Warsztaty

14:00 – 17:00 Wspólne gotowanie z poradami dietetycznymi oraz degustacją

Co będziemy przygotowywać i gotować?*

    • wege zupa z jarmużem według 5 Przemian
    • rybne curry w mleku kokosowym i aromatyzowany czarny ryż
    • szpinak i ser paneer z cieciorką, czyli jak zrobić domowy ser z ekologicznego mleka (kuchnia indyjska)
    • orkiszowe podpłomyki z czarnym sezamem i świeżą kolendrą
    • placuszki jaglano dyniowe z żurawiną
    • lniano rumiankowy koktajl z owocem kaki i granatu

2 dzień – niedziela 9 luty

9:00 – 12:00 Wspólne gotowanie z poradami dietetycznymi oraz degustacją

Co będziemy przygotowywać i gotować?*

    • lecznicze napary na co dzień według medycyny chińskiej
    • koktajl jaglano migdałowy z ananasem, czyli jak szybko i zdrowo rozpocząć dzień
    • kawa według 5 przemian
    • jak kupować i jak gotować kaszę jaglaną (prażenie i gotowanie kaszy jaglanej na sypko)
    • kasza jaglana a’la kus kus z fenkułem, chipsami z jabłek i żurawiną
    • kasza jaglana z prażoną ciecierzycą i owocem granatu
    • krem jaglano marchewkowy z prażonym jabłkiem miodem akacjowym i świeżym imbirem
    • pasta z pieczonej dyni, awokado i suszonych pomidorów
    • orkiszowo jaglane bułeczki z orzechem włoskim
    • brownie z jaglano orzechowym kremem i sosem malinowym

12:30-14:00 „Konsultacja bez krępacji”, czyli wasze pytania, moje odpowiedzi*

      • indywidualne konsultacje w grupie

*Podczas przerwy po warsztatach gotowania uczestnicy spisują na karteczkach swoje indywidualne pytania na temat diety, dolegliwości, problemów zdrowotnych, profilaktyki (anonimowo lub imiennie) Następnie zbieram karteczki i odpowiadam na wasze pytania. Jeżeli będzie potrzeba i czas, to udzielę jeszcze więcej szczegółowych porad.

14:00 Podsumowanie warsztatów, rozdanie dyplomów z uczestnictwa i pamiątkowe zdjęcie;-)

*Wszyscy uczestnicy podczas wspólnego gotowania degustują wymienione dania na miejscu, a część w pojemniczkach (należy ze sobą przynieść) zabierają w podróż lub do domu.

Na warsztatach wspólnego gotowania dodatkowo dowiesz się:

      • co i jak gotować w pracy, szkole i w podróży
      • jak gotować bez komplikacji zdrowo, radośnie i twórczo, na co dzień z łatwo dostępnych produktów
      • o daniach, których potrzebujesz, aby rozpocząć zdrowo każdy dzień, zgodnie z Twoim indywidualnym zapotrzebowaniem
      • o daniach rozgrzewających i schładzających
      • gdzie i jak kupować zdrową żywność

Szczegółowe informacje znajdą Państwo na blogu – gotujzdrowo

Zapraszamy na te zróznicowane i ciekawe warsztaty!

Dodaj komentarz

 (z http://)