Vege

  • "Sezon na bób trwa w najlepsze, jem go codziennie w różnych postaciach, chociaż najchętniej zwyczajnie gotowany z solą. Czasami jednak ma się ochotę na inną odsłonę bobu, tym razem z mojej kuchni wyszła sałatka z bobem i ziemniakami. Jest prosta do zrobienia, potrzebuje tylko trochę czasu.

    Sałatka z bobu

    Sałatka z bobu
    Opublikowano: 12.07.2017 15:30:37 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Sezon na bób w pełni więc trzeba korzystać ile się da. Oprócz tradycyjnej wersji ugotowanego bobu z solą, mamy dla Was coś pysznego. Pomysł pochodzi z bloga kulinarnego "Wegannerd". Przed Wami falafele ale nie standardowo z cieciorki a z bobu! Jest przy nich trochę zabawy, bo bób należy obrać ale opłaca się. Zapraszamy!

    Falafele z bobu

    Falafele z bobu
    Opublikowano: 03.07.2017 23:11:09 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Lato zaczyna być coraz cieplejsze, a wraz z nadchodzącymi upalnymi dniami coraz bardziej mamy ochotę na zimne desery. Wśród nich oczywiście najlepsze są lody. Kto nie lubi lodów? Na pewno nie Włosi. Oni kochają lody i tego nie kryją. Mamy dla Was super inspirację na domowej roboty lodu o unikalnym smaku! Przed Wami lody tymiankowe!

    Lody tymiankowe

    Lody tymiankowe
    Opublikowano: 29.06.2017 23:09:34 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Kochasz sushi? My też! Ale czemu sushi może być czasochłonne? Dlatego, że należy ugotować idealny ryż, to oczywiste. Może być to trudne, zwłaszcza dla osoby, która robi to pierwszy raz. Dzisiaj przedstawiamy Wam idealną propozycję na sushi warzywne. Jest to świetni pomysł na lato! Sprawdź koniecznie!

    Warzywne sushi bez ryżu

    Warzywne sushi bez ryżu
    Opublikowano: 21.06.2017 13:47:00 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Indyjskie jedzenie kojarzy się nam z szeroką gamą aromatów, smaków i zapachów. Często też boimy się spróbować nowego dania w restauracji, nie mówiąc już o probach przygotowania takiego dania w zaciszu domowym. Jednak nie jest to wcale trudne, a wręcz może przerodzić się w zabawę przy doborze kolorów, przypraw i dodatków. Sprawdź co mamy dzisiaj!

    Curry z kalafiora, ziemniaków i nerkowców

    Curry z kalafiora, ziemniaków i nerkowców
    Opublikowano: 12.06.2017 23:25:12 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Kochamy nowości w kuchni, te małe, te duże - nieważne, istotne jest to, by były pyszne. Ser z ziemniaka od pewnego czasu robi furorę. My się nie dziwimy, jest pyszny, prosty w przygotowaniu i świetnie dodaje smaczku wszystkim potrawą, na które standardowo ląduje inny ser podpuszczkowy (żółty). Przedstawiamy Wam najnowszą wersję sera z ziemniaka!

    Ziołowy ser z ziemniaka

    Ziołowy ser z ziemniaka
    Opublikowano: 05.06.2017 23:26:34 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Połączenie włoskich tradycji z polskimi smakami to dla nas iście idealny mix. Ballarini od zawsze dba o pielęgnację swojej tradycji włoskiej, dlatego też niezmiernie bliskie naszym sercom są wszelkie kulinarne podróże w rejony slonecznej Italii. Tym bardziej, gdy podróże te biorą pod uwagę polskie nuty smakowe. Cóż to za połączenie? Sprawdź!

    Włoski makaron z młodą kapustą i koperkiem

    Włoski makaron z młodą kapustą i koperkiem
    Opublikowano: 03.06.2017 23:12:20 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Oj jak dawno nie było u nas pysznych słodkości. W związku z tym niezwykle jest nam miło przekazać Wam przepis na pyszne babeczki czekoladowe z oreo! Czy naprawdę jest ktoś kto nie kocha ciasteczek oreo? Mamy nadzieję, że nie! Nie ma co przedłużać, przecież tutaj czeka gorący przepis łączący smakiem masło orzechowe, czekoladę i oreo!

    Babeczki czekoladowe z ciastkami oreo

    Babeczki czekoladowe z ciastkami oreo
    Opublikowano: 24.05.2017 21:26:00 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Zupa pokrzywowa najlepsza jest w kwietniu i maju. Pokrzywy są wtedy najbardziej wartościowe, dlatego wykorzystaj te miesiące na zbieranie i używanie w kuchni świeżej pokrzywy. Chyba nie muszę Cię przekonywać do tego, że pokrzywa jest bardzo zdrowa i warto wprowadzić ją do swojego menu. Sprawdźcie jak ją przyrządzić!

    Zupa pokrzywowa

    Zupa pokrzywowa
    Opublikowano: 22.05.2017 21:34:52 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Surówka z kapusty jest prosta do zrobienia, może być dodatkiem do sajgonek (jak u mnie) lub innych dań obiadowych. Świetnie się sprawdzi na obiad czy inny posiłek, bo przecież kto powiedział, że surówkę się je tylko w porze obiadowej?

    (Nie)zwykła surówka z kapusty

    (Nie)zwykła surówka z kapusty
    Opublikowano: 19.05.2017 21:10:51 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Pasztety warzywne już od jakiegoś czasu goszczą na naszych kanapkach. Nie są one nowością dla wielu zagorzałych czytelników blogów kulinarnych. Można natknąć się na szeroką gamę nie-mięsnych pasztetów, które swoim smakiem bez dwóch zdań przewyższają te tradycyjnie. Sprawdźcie co mamy dla Was dzisiaj!

    Pasztet warzywny

    Pasztet warzywny
    Opublikowano: 17.05.2017 21:02:00 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Ostatnio zawitało u nas lato w samym środku wiosny! Upalne dni nie tylko sprzyjają preferencjom ku lekkim ubraniom ale i lekkiemu jedzeniu. Nie lubimy przecież czuć się ociężale, a zwłaszcza w ciepłe dni. Dlatego też przed Wami lekka, prosta iście wiosenna zupa. Zielony kolor zupy to zasługa połączenia groszku i cukinii. Pycha!

    Krem z groszku i cukinii

    Krem z groszku i cukinii
    Opublikowano: 15.05.2017 21:00:39 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
1 2 3 4 5 6