Szynka wieprzowa w musztardowej panierce

  17.11.2013

Pyszna, domowa szynka w musztardowej panierce, zapraszamy do wypróbowania!

Szynka w musztardowej panierce

Szynka w musztardowej panierce

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 1 kg cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy dijon
  • 2 łyżki słodkiej musztardy francuskiej

Instrukcja

  1. Mięso wytrybować, ponacinać skórkę, przyprawić solą i pieprzem.
  2. Cebulę pokroić w sporą kostkę, czosnek drobno posiekać.
  3. Wymieszać obydwa rodzaje musztardy i otrzymanym sosem posmarować mięso. Ułożyć pieczeń na ruszcie, umieścić w niej pieczeniomierz i wsunąć do wnętrza urządzenia. Pod spodem umieścić tackę ociekową.
  4. Po pół godzinie pieczenia włożyć do tacki ociekowej czosnek i cebulę.

Dodatkowe informacje

  • Sos z pieczenia można rozcieńczyć wodą, bulionem i/lub winem, wlać do garnka, zmiksować i przyprawić solą, pieprzem oraz niewielką ilością śmietany.
  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)