Sznycel cielęcy alla Romana

  06.01.2014

Dzisiejsza propozycja to szybka a jakże efektywna potrawa jaką jest sznycel cielęcy. Polecamy szczególnie tym, którzy pragną zabłysnąć a za dużo się nie napracować przy tym. Zapraszamy!

Sznycel cielęcy alla Romana

Sznycel cielęcy alla Romana

Składniki

  • 8 małych sznycli cielęcych
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 8 liści szałwi
  • 8 małych patyków do szaszłyków
  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek

Instrukcja

  1. Sznycle rozwałkować przez folię przy pomocy drewnianego wałka na cienkie kawałki. Każdy kawałek obłożyć liściem szałwi i plastrem szynki i spiąć patyczkiem.
  2. Na tepanie rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć sznycle.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)