Smażone zielone pomidory

  25.09.2017

"Lato się kończy, czuć już nadchodzącą jesień. Smażone zielone pomidory to prosty sposób na wykorzystanie pomidorów które jeszcze w pełni nie dojrzały. Są inne w smaku niż dojrzałe, bardzo ciekawe dlatego warto ich spróbować właśnie teraz. Jest to banalnie prosty przepis i wiele nie potrzeba, żeby się cieszyć ich smakiem."

Czyli przed Wami kolejny wegański przepis od autorki bloga kulinarnego 'Zakręcony wege obiad", zapraszamy!

Smażone zielone pomidory

Smażone zielone pomidory

Składniki

  • zielone pomidory,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz,
  • ew. płatki drożdżowe i suszony czosnek,
  • bułka tarta do smażenia.

Instrukcja

Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy ostrym nożem Santoku w plastry min. 1 cm, w głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą, odrobinę soli, pieprzu, szczyptę płatków drożdżowych i czosnek. Każdy plaster pomidora delikatnie solimy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju aż bułka będzie brązowa i pomidory zmiękną

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad

Autor: Edyta Stępczyńska

Dodaj komentarz

 (z http://)