Sałatka z jabłek, awokado i rukoli

  21.08.2014

Lekka, letnia sałatka, której przygotowanie jest tak szybkie, że nawet największe leniuszki nie znajdą wymówki, żeby jej nie spróbować. Przed Państwem sałatka z jabłek, awokado i rukoli, całość skropiona octem balsamicznym. Szybki lunch czy przyjemny podwieczorek nabierze nowych barw, zapraszamy!

Sałatka z jabłek, awokado i rukoli

Sałatka z jabłek, awokado i rukoli

Składniki

  • 1 awokado
  • 1 jabłko
  • garść rukoli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ocet balsamiczny

Przygotowanie

  1. Na talerzu rozłóż umytą i osuszoną rukolę.
  2. Jabłko umyj i pokrój w cienkie talary, a następnie na pół "księżyce" . Ułóż na rukoli.
  3. Dodaj plastry miękkiego dojrzałego awokado.
  4. Całość posyp paroma listkami rukoli.
  5. Skrop sałatkę sokiem z cytryna i octem balsamicznym.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Wegannerd

Autor: wegannerd

Dodaj komentarz

 (z http://)