Recenzja - nóż Santoku Twin Four Star II

  27.02.2017

Zapraszamy Was na kolejna niesamowitą recenzję, tym razem pod lupę poszedł nóż Santoku Zwilling Twin Four Star II. Poniżej publikujemy Wam tylko fragment publikacji, po resztę zapraszamy na bloga kulinarnego 'Kulinarna Maniusia'.

"Nóż Santoku Twin Four Star II jest wykonany z najwyższej jakości stali, został wykuty z jednego kawałka stali nierdzewnej, następnie zahartowany lodem i oszlifowany. To gwarantuje jego wytrzymałość, trwałość i elastyczność. Ostrze jest także odporne na korozję. Posiada szerokie i długie ostrze, bo aż 18 cm. Świetnie się sprawdza przy krojeniu warzyw, mięs i ryb.
Rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, a trzpień sięga do połowy ostrza co umożliwia dużą kontrolę ostrza i jest gwarancją jego pewnej obsługi. To jest ważne, gdy mamy kontrolę nad nożem. Uchwyt ma wykończenie ze stali nierdzewnej, co sprawia, że praca z nożem nie męczy i jest bezpieczna."

Nóż Santoku Twin Four Star II

Dodaj komentarz

 (z http://)