Racuchy z patelni grillowej

  30.10.2014

Autorka bloga kulinarnego Quchniakaroli przedstawiła nam nietypowe wykorzystanie patelni grillowej Ballarini z serii Como. Otóż tym razem posłużyła ona do przyrządzenia wprost idealnych racuchów, czyli szybkiego dania dla wszystkich leniuchów czy tych, których napięty grafik nie pozwolił na spędzenie więcej niż 20 minut w kuchni. Zapraszamy!

Racuchy z patelni grillowej

Racuchy

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 0,5 łyżeczki octu z białego wina
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Instrukcja

  1. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gęstą masę.
  2. Patelnie rozgrzewamy i dajemy ją na średni ogień aby nie przypalić racuszków.
  3. Delikatnie smarujemy ją olejem lub masłem klarowanym i kładziemy po łyżce masy.
  4. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Quchniakaroli.

Autor: Quchniakaroli

Dodaj komentarz

 (z http://)