Pudding jaglany z truskawkami

  17.05.2014

Idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek czy kolacje w słodkim, zdrowym stylu. Gorąco zapraszamy do wypróbowania tego jaglanego szaleństwa wiosennego. Zapraszamy!

Pudding jaglany z truskawkami

Pudding jaglany

Składniki na 2-4 osoby

  • 2/3 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 dojrzały banan
  • 4-6 daktyli bez pestek
  • 2/3 szklanki mleka ryżowego, migdałowego lub wrzątku
  • 4 truskawki
  • 10 borówek amerykańskich lub jagód
  • 10 pistacji
  • 2-4 orzechy włoskie
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • sól morska do smaku

Przygotowanie

  1. Wypłucz dokładnie na sitku i następnie ugotuj kaszę jaglaną w proporcji wody 2:1. Dopraw delikatnie solą morską po ugotowaniu i wymieszaj. Do ugotowanej kaszy dodaj cynamon, banana i daktyle. Wlej mleko ryżowe lub wrzątek i zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję puddingu.
  2. Gotowy pudding serwuj z truskawkami, borówką oraz orzechem włoskim i pistacją. Udekoruj świeżą miętą.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Gotuj Zdrowo

Autor: Marek Zaremba

Pudding jaglany z bananem Pudding jaglany z truskawkami i borówką

Dodaj komentarz

 (z http://)