Przepisy

  • No i mamy znowu poniedziałek. Najgorsze jest to poranne wstawanie, ja chyba nigdy tego nie polubię i cokolwiek by się nie działo, to najlepiej mi się śpi właśnie nad ranem. A tu budzik szaleje i woła wstawaj, nie pomaga drzemka włączana po raz trzeci. Trzeba wstać i już. Czas na śniadanie, które doda nam energii!

     Placki owsiane na śniadanie

    Placki owsiane na śniadanie
    Opublikowano: 20.11.2017 11:41:25 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Zdrowa, aromatyczna i smaczna ryba z posmakiem czosnku i cytryny w pysznym gęstym sosie śmietanowo-koperkowym jest świetnym pomysłem na rodzinny obiad. Pyszny obiad przygotowałam na patelni od firmy Ballarini. Powiem Wam, że patelnia sprawdziła się idealnie.

    Miruna patagońska w sosie śmietanowo koperkowym

    Miruna patagońska w sosie śmietanowo koperkowym
    Opublikowano: 16.11.2017 22:11:46 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Ostatnio mogliście zobaczyć na naszym blogu opublikowaną recenzję naczynia Staub Mini Cocotte, konkurs, gdzie nagrodą jest właśnie to naczynie oraz przepis na jajko sadzone na boczku i papryce. Dzisiaj mamy dla Was drugi obiecany przepis. Tym razem przed Wami cramble z gruszką.

    Crumble z gruszką

    Crumble z gruszką
    Opublikowano: 15.11.2017 22:11:11 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Poranna kawa nie musi być nudna. Świetnym dodatkiem do niej jest kompozycja orientalnych przypraw i gorzkiej czekolady, które wzbogacą smak i podkreślą jej aromat.

    Cukier cynamonowo-kardamonowy z dodatkiem czekolady

    Cukier cynamonowo-kardamonowy z dodatkiem czekolady
    Opublikowano: 14.11.2017 14:50:06 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Niby proste a potrafią sprawić kłopot, dlatego z okazji Dnia Placka Ziemniaczanego mam dla Was prosty i pyszny przepis na placki ziemniaczane! Nie potrzeba do nich jajek, mąki a są najlepsze!

    Najlepsze placki ziemniaczane

    Najlepsze placki ziemniaczane
    Opublikowano: 13.11.2017 14:45:01 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Jesienne potrawy mają bardzo charakterystyczne aromaty i smaki. Jednym z najciekawszych, sezonowych dodatków do ciast, ciasteczek i gorącej czekolady jest pomarańczowy cukier z imbirem i chilli, który nas nie tylko osłodzi, ale i rozgrzeje.

    Pomarańczowy cukier z imbirem i chilli

    Pomarańczowy cukier z imbirem i chilli
    Opublikowano: 12.11.2017 09:03:36 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Dzisiaj pragnę Wam zaprezentować okrągłe naczynko do przygotowywania i serwowania potraw Staub Mini Cocotte. Pokażę Wam, jak w prosty i szybki sposób w tym małym naczynku przygotować pyszny deser i śniadanie.

    Jajko sadzone na boczku i papryce

    Jajko sadzone na boczku i papryce
    Opublikowano: 09.11.2017 22:57:04 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Za półtora miesiąca Święta Bożego Narodzenia. Powoli zaczniemy przygotowywać menu na wigilijny stół. Zapraszam na konkurs, w którym do wygrania jest ceramiczne naczynko Staub Mini Cocotte, w którym możemy przygotować coś pysznego na świąteczny stół.

    Kolejny konkurs Staub

    Kolejny konkurs Staub
    Opublikowano: 07.11.2017 22:43:12 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Jesienne podwieczorki to szarlotki, rozgrzewające kisiele oraz pieczone jabłka. Ten ostatni z deserów przygotowuję w trwającym na jabłka sezonie co najmniej raz w tygodniu. Jest sycący i śmiało może zastąpić kolację. Bardzo ważne jest, aby dobrze przygotować twarożek - stanowi on wyśmienite połączenie z pieczonym jabłkiem.

    Pieczone jabłka z twarożkiem

    Pieczone jabłka z twarożkiem
    Opublikowano: 01.11.2017 17:27:03 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • W niedzielę brałam udział w świetnych warsztatach w Akademii K5 w Gdyni, gdzie pod okiem Kamila Sadkowskiego uczyłam się przygotować dania z łososia i m.in. chowder z łososiem. Dzisiaj przedstawiam Wam moją wersję tej zupy, oczywiście wykorzystałam wiedzę zdobytą podczas szkolenia.

    Chowder z łososiem

    Chowder z łososiem
    Opublikowano: 27.10.2017 16:12:38 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Jesień to idealny czas, by zachwycać się grzybami. Pamiętaj jednak, żeby upewniać się, że kupujesz/zbierasz na pewno jadalne grzyby. Jeżeli już uda Ci się uzyskać z bezpiecznego źródła kanie, zwane inaczej sowami oprócz sosów czy zup grzybowych spróbuj też podsmażyć je w cieście naleśnikowym. Smacznego!

    Kanie w cieście naleśnikowym

    Kanie w cieście naleśnikowym
    Opublikowano: 23.10.2017 13:42:43 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Przygotowanie prawdziwego włoskiego risotto to wielka sztuka. Bardzo często nie umiemy zrozumieć różnicy między iście włoskim risotto a naszą 'Polską" wersją tego dania, a różnica jest spora. Dajemy Wam przepis autorki bloga kulinarnego "Zakręcony wege obiad",który może stać się inspiracją i dobrą wymówką, by spróbować przygotować idealne risotto.

    Zielone risotto

    Zielone risotto
    Opublikowano: 18.10.2017 13:29:20 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
1 2 3 4 5 6