Pomidory z mozzarellą na francuskim cieście

  03.03.2014

Karnawał się skończył ale to nie oznacza, że musimy rezygnować z małych pyszności. Dzisiaj przedstawiamy pomysł na mały lunch lub przystawkę, oto przed Wami pomidory z mozzarellą na francuskim cieście. My uwielbiamy łatwe przepisy, które dają pyszne efekty, zapraszamy!

Pomidory z mozzarellą na francuskim cieście

Pomidory z mozzarellą na francuskim cieście

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie mozarelli
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek bazylii
  • sól
  • pieprz

Instrukcja

  1. Pomidory i mozarellę pokroić w plastry.
  2. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić w kwadraty o boku 10 x 10 cm.
  3. Na środku każdej porcji położyć plaster pomidora a na nim plaster mozarelli. Oprószyć solą i pieprzem.
  4. Ułożyć kwadraty ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor.
  5. Na chwilę przed podaniem ozdobić każdą porcję świeżymi listkami bazylii.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele!

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)