Plasterki jabłek z rodzynkami

  26.11.2013

Dzisiaj przedstawiamy błyskawiczny, prosty i niedrogi przepis na smaczne plasterki jabłek z rodzynkami. Serdecznie zapraszamy do wypróbowania!

Plasterki jabłek z rodzynkami

Plasterki jabłek z rodzynkami

Składniki

  • 800 g jabłek
  • 1 łyżka stołowa rodzynek
  • 2 łyżki stołowe cukru
  • 1 cytryna
  • masło
  • cynamon

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Następnie poddusić je na maśle rozpuszczonym na rozgrzanym tepanie, delikatnie przewracając plastry z jednej strony na drugą.
  2. Do jabłek dodać rodzynki, cukier, sok z jednej cytryny oraz oprószyć wszystko cynamonem.

Dodatkowe informacje

  • Zamiast jabłek można przygotować plastry ananasa, połówki śliwek, brzoskwinie, morele i nektarynki.
  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)