Pasztet warzywny

  17.05.2017

  Pasztety warzywne już od jakiegoś czasu goszczą na naszych kanapkach. Nie są one nowością dla wielu zagorzałych czytelników blogów kulinarnych. Można natknąć się na szeroką gamę nie-mięsnych pasztetów, które swoim smakiem bez dwóch zdań przewyższają te tradycyjnie. Dzisiaj przed Wami mamy do zaprezentowania pasztet przygotowany przez autorkę bloga kulinarnego 'Zakręcony wege obiad'. Do przyrządzenia swojego pasztetu warzywnego użyła ona niezawodnego sprzętu Zwiling - obieraczki i tarki. Spróbujcie sami!

Pasztet warzywny

Składniki

  • 1 duża marchew,
  • 1 średnia pietruszka,
  • mały kawałek selera,
  • 1 cukinia,
  • sól, pierz, papryka wędzona, chili, pieprz ziołowy

Instrukcja

  • Warzywa umyj, obierz (oprócz cukinii), zetrzyj na drobnych oczkach tarki, cukinię zetrzyj na grubych.
  • Wymieszaj warzywa ze sobą, dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką wędzoną, chili i pieprzem ziołowym.
  • Nie wyciskaj z nich wody. Nałóż je do formy do pieczenia Staub lub silikonowej, dobrze ubijając, piecz przez ok 45 do 60 minut w temp. 180 stopni. Odstaw do całkowitego wystudzenia.
  • Dodatkowe informacje

    • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad

    Autor: Edyta Stępczyńska

    Dodaj komentarz

     (z http://)