Pasta z groszku i szczawiu

  21.04.2016

Autorka bloga kulinarnego 'Jadłonomia' przedstawia nową propozycję dodatku do pieczywa. Przed Wami pasta z zielonego groszku i szczawiu, z dodatkiem mięty czyli połączenie trzech zieleni z dodatkiem czosnku i przypraw. Śniadaniowe kanapki, czy te zabierane przez dzieci do szkoły czy te spożywane w rodzinnym gronie z rana, nie muszą być ciągle takie same, wręcz nie powinny! Dodaj odrobiny wiosny na stół i spróbuj tej wegańskiej pasty!

Pasta z zielonego groszku i szczawiu

Składniki

  • 1 szklanka zielonego groszku, mrożonego lub świeżego
  • 1/2 pęczka szczawiu / około 25 małych liści, bez łodyżek
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 – 2 łyżki oliwy
  • sól i czarny pieprz

Instrukcja

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Jadłonomia

Autor: Marta Dymek

Dodaj komentarz

 (z http://)