Pankejki z musem jabłkowym

  05.05.2016

 Wszyscy kochamy naleśniki! Nie tylko szybko się je przyrządza ale każdy może dopasować ich smak pod siebie i swój aktualny humor! Już kiedyś na blogu był cykl przepisów i inspiracji na naleśniki, ale tym razem przedstawiamy Wam propozycję autorki bloga kulinarnego 'Zakręcony wege obiad' na pyszne pankejki z dodatkiem musu z jabłek. Nie tylko podkreśla ich smak ale nadaje im miękkości. Co najlepsze, że przygotowane są one na patelni Ballarini bez dodatku zbędnego tłuszczu! Smacznego!

Pankejki z musem jabłkowym

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 szklanka dowolnego mleka roślinnego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/4 łyżeczki sody,
  • 3 łyżki musu jabłkowego (u mnie były to po prostu zmielone w blenderze jabłka z odrobiną cynamonu).

Instrukcja

Bardzo proste, wystarczy wymieszać suche składniki, dodać mleko i mus jabłkowy, bobrze wszystko wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni Ballarini, bez tłuszczu. Polewać syropem (u mnie z mniszka), można również zjeść z owocami.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad

Autor: Edyta Stępczyńska

Dodaj komentarz

 (z http://)