Owsianka bananowa z orzechami

  06.09.2017

Nowy rok szkolny właśnie się zaczął i dla wielu z nas to czas trudny. Poranne wstawanie z dziećmi i codzienny problem - co na śniadanie? Otóż proponujemy Wam spróbować pyszną, sycącą owsiankę z bananami i orzechami. Słodycz banana przekona malucha do zjedzenia, a dodatek orzechów wzbogaci całość w pożądane kwasy tłuszczowe. Próbujcie, warto!

Owsianka bananowa z orzechami

Owsianka bananowa z orzechami

Składniki

  • banan – 1 szt
  • pasta tahini Primavika – 1 łyżka
  • masło migdałowe Primavika – 1 łyżka
  • płatki owsiane – 3 łyżki
  • mleko 2% – 100 ml
  • miód – 1 łyżki
  • jabłko – 1 szt
  • orzechy laskowe
  • migdały

Instrukcja

  1. Płatki owsiane gotujemy z mlekiem.
  2. Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem.
  3. Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut (do zbrązowienia).
  4. Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Ostra na słodko

Autor: Sylwia Ładyga

Dodaj komentarz

 (z http://)