Mango lassi z jogurtem kokosowym i kurkumą

  04.04.2016

Połączenie mango z jogurtem kokosowym i kurkumą to bomba antyoksydantów! Nie dość, że mango wabi nas zawartością witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy to w połączeniu z kurkumą, która tylko podnosi ich zawartość, komponują pyszny napój jakim jest mango lassi. Bazą jest jogurt kokosowy, który nadaje konsystencję i  wykończa tę miksturę smaków. Napój, który spróbować musi każdy, bez wyjątków, zwłaszcza w te coraz to bardziej słoneczne, wiosenne dni! Zapraszamy!

Mango lassi z jogurtem kokosowym i kurkumą

Składniki

  • 1 miękkie dojrzałe mango
  • 130 ml jogurtu kokosowego
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • ew. słodki syrop

Instrukcja

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Wegan nerd

Dodaj komentarz

 (z http://)