Lapacho z goją

  03.02.2014

Pamiętajcie, że nie odżywia nas to, co zjemy tylko to, co strawimy. Dlatego więc dzisiaj propnujemy detoksykacyjny napar – lapacho z goją. Zapraszamy!

Lapacho z goją

Lapacho

Składniki na 0,5 litra naparu

  • 2 łyżeczki lapacho
  • ok. 0,5 kg cukru
  • 1 łyżka jagody goji

Przygotowanie

  1. Wodę doprowadzić do wrzenia, następnie dodać 2 łyżeczki lapaczo i gotować na małym ogniu przez ok. 5 minut.
  2. Odstaw napar do naciągnięcia na ok.15 minut. Po 10 minutach dodaj jagody goji. Pij napar 2-3 razy dziennie przez ok. 2 tygodnie i zrób kilkudniowa przerwę.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga gotujzdrowo!.

Autor: gotujzdrowo!

Dodaj komentarz

 (z http://)