Krótka recenzja Ballarini Bologna Granitium

  01.03.2017

Ostatnio zachęcaliśmy Was do spróbowania nowego przepisu na kremowy omlet z riccottą i szczypiorkiem. Przepis powstał z wykorzystaniem patelni Ballarini Bologna Granitium i pod owym wpisem znalazła się krótka recenzja tego produktu. Poniżej publikujemy jej treść i zachęcamy Was do wypróbowania sprzętu Ballarini we własnej kuchni!

"Polecam indukcyjną patelnię granitową Ballarini BOLOGNA GRANITIUM.
Wyróżnia się ona solidnym wykonaniem i doskonałą jakością. Szczególną uwagę zwraca dno - promieniście rozchodzący się wzór, wzmocnienie stalą nierdzewną oraz grubość 3,5 mm powoduje znakomitą dystrybucję oraz magazynowanie ciepła w naczyniu. Dzięki temu smażenie jest krótsze i bardziej oszczędne. Od siebie dodam jeszcze, że na patelni tej można smażyć bez tłuszczu, lecz do omletu - celowo dodałam łyżkę masła, co jeszcze bardziej podkreśliło jego delikatny smak. Omlet szybko i równomiernie usmażył się, nie przypalił i doskonale odchodził od dna oraz brzegów patelni. Patelnia jest świetna i warta swojej ceny."

Ballarini Bologna Granitium

Dodaj komentarz

 (z http://)