Krewetki na ostro z czarnym makaronem na patelnii MasterChef!

  16.03.2015

Wyjątkowo oryginalnie, jaka sama autorka dania zaznacza, wyglądające danie, jakie proponujemy dzisiaj Wam to krewetki na ostro z czarnym makaronem przygotowane na patelnii Ballarini z limitowanej serii MasterChef. Gorąco polecamy przetestowania przepisy, jaki i samej patelnii, która zachwyci swoją jakością, wykonaniem i wyglądem każdego!

Krewetki na ostro z czarnym makaronem na patelnii MasterChef!

Krewetki na ostro

Składniki na 2 osoby

  • 250 g krewetek Black Tiger
  • 250 g makaronu tagiatelle barwionego czarną mątwą (można użyć innego)
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cm małej papryczki chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pietruszki posiekanej
  • sól
  • pieprz biały
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny

Instrukcja

  1. Wstawiamy wodę na makaron.
  2. Krewetki rozmrażamy, usuwamy jelito i pancerzyk, nacinamy do połowy.
  3. Przelewamy sokiem z cytryny, solimy i posypujemy białym pieprzem.
  4. Masło i 1 łyżkę oliwy rozpuszczamy w rozgrzanym woku.
  5. Wrzucamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, dodajemy skórkę z cytryny i papryczkę chili pokrojoną w cienkie krążki (bez pestek).
  6. Po chwili wrzucamy krewetki i smażymy z obu stron, do czasu aż zmienią kolor.
  7. Dodajemy kolejną łyżkę oliwy z oliwek i pietruszkę.
  8. W międzyczasie gotujemy makaron.
  9. Ugotowany makaron odcedzamy i wkładamy do woka do krewetek i mieszamy wszystko razem.
  10. Teraz pozostaje nam wyłożyć makaron z krewetkami na talerze, na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodziz bloga kulinarnego Blondynkagotuje

Autor: Blondynkagotuje

Dodaj komentarz

 (z http://)