Krem jaglany z awokado i owocem granatu

  23.11.2013

Awokado zawierające małą ilość cukru w połączeniu z granatem, który może się pochwalić sporą ilością witaminy C, to idealny sposób na dietetyczne rozpoczęcie jesiennego dnia. Zapraszamy do wypróbowania!

Krem jaglany z awokado i owocem granatu

Krem jaglany z awokado i owocem granatu

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 łyżki czubate ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 4-6 łyżek mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka ksylitolu lub stewii (opcjonalnie)
  • 1/4 owocu granatu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub otarta skórka

Instrukcja

  1. Wydryluj owoc granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.
  2. Do rondla dodaj mleko kokosowe, ksylitol i kurkumę. Podgrzej delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.
  3. Jaglany krem serwuj z owocem granatu i listkiem świeżej melisy lub mięty.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi ze strony gotujzdrowo

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)