Kotlety jagnięce z czosnkiem

  07.01.2014

Dzisiejszy przepis to prawdziwa uczta dla smakoszy dobrego mięsa jakim jest jagnięcina. Tym razem proponujemy kotlety jagnięce z czosnkiem. Zapraszamy!

Kotlety jagnięce z czosnkiem

Kotlety jagnięce z czosnkiem

Składniki na sakiewki z ciasta

  • 10 kotletów jagnięcych
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki stołowe oleju z kiełków sól
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn

Instrukcja

  1. Kotlety opłukać i osuszyć używając papierowego ręcznika. Czosnek obrać i drobno posiekać.
  2. Wszystko włożyć do zamykanego naczynia, polać olejem z kiełków, dodać pieprz, tymianek i rozmaryn. Następnie odstawić przyprawione mięso na 2 godziny.
  3. Rozgrzać tepan i obsmażyć mięso krótko z obu stron. W środku mięso powinno być nadal różowe.
  4. Przyprawić solą i pieprzem oraz posypać siekanym tymiankiem.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)