Komosa ryżowa a’la kus kus z grejpfrutem i fasolką mung

  13.03.2014

Zbliża się już doskonały czas na wiosenny detoks! W zasadzie aura jest wyjątkowo sprzyjająca, więc można śmiało go rozpocząć. Dzisiaj przedstawiamy doskonałą kombinacje, która doskonale wzmocni wątrobę i z dołączonymi winogronami stworzy Wasz doskonały zestaw na wiosenny detoks! Zapraszamy!

Komosa ryżowa a’la kus kus z grejpfrutem i fasolką mung

Słoik_detoksu

Składniki na 1 osobę

  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 grejpfrut
  • 1/2 szklanki ugotowanej fasolki mung
  • kilka winogron

Do dressingu

  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z ostropestu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini (opcjonalnie)
  • 1 łyżka syropu z agawy lub klonowego

Instrukcja

  1. Mieszamy dokładnie składniki dressingu.
  2. Do miseczki lub słoika dodajemy ugotowaną komosę ryżową, fasolkę mung oraz kawałki grejpfruta.
  3. Wlewamy równomiernie dressing i dodajemy winogrona.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Gotuj Zdrowo!

Autor: Marek Zaremba

Dodaj komentarz

 (z http://)