Koktajl jaglany z imbirem, marchewką i jabłkiem

  02.11.2013

Wspaniały jaglany koktajl, który rozgrzewa organizm, równocześnie pobudzając pracę naszych jelit! Zdrowy, dietetyczny i przepyszny sposób na rozpoczęcie dnia!

Koktajl jaglany z imbirem, marchewką i jabłkiem

Koktajl jaglany z imbirem, marchewką i jabłkiem

Składniki

  • 4 marchewki
  • 8- 10 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 10- 12 migdałów (można namoczyć na noc)
  • woda mineralna do uzyskania właściwej konsystencji
  • 2 cm kłącza imbiru
  • 2 małe jabłka
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kurkumy

Instrukcja

  1. Marchewkę umyj i obierz ze skórki. Jeżeli jest pochodzenia ekologicznego wystarczy ją dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Marchewkę potnij na równe kawałki i dodaj do naczynia miksującego. Możesz również ugotować marchewkę na parze.
  2. Zmiksuj marchewkę z dodatkiem wody, następnie dodaj ugotowaną kaszę jaglaną, świeży imbir, kurkumę, cynamon oraz jabłka pocięte w kawałki. Gniazda nasienne i skórkę możesz pozostawić lub usunąć. Zmiksuj wszystko na jednolitą konsystencję. Jeżeli jest zbyt gęsta dolej wody i zmiksuj jeszcze raz.
  3. Serwuj w temperaturze pokojowej lub lekko podgrzane.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi ze strony Gotujzdrowo

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)