Kawa Mokka

  04.04.2014

Po wczorajszym grogu dzisiaj zapraszamy na coś bardziej lodowego. Oto przed Wami kawa Mokka, pyszne połączenie czekolady i lodów orzechowych.

Kawa Mokka

Kawa Mokka

Składniki

  • 50 g czekolady kawowej
  • 3 łyżki stołowe cukru
  • 800 ml kawy
  • 100 ml likieru kawowego
  • 4 łyżki stołowe ubitej na sztywno śmietany
  • 4 gałki lodów orzechowych

Do dekoracji

  • pokruszona czekolada

Instrukcja

  1. Czekoladę rozpuścić z cukrem w gorącej kawie. Dodać likier i śmietanę. Rozlać kawę do czterech dużych filiżanek.
  2. Do każdej filiżanki włożyć po jednej gałce lodów. Posypać pokruszoną czekoladą i podawać.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele.

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)