Kasza jaglana z mango, daktylami i kokosem

  29.05.2014

Świeże mango, suszone daktyle, płatki kokosowe i owoc granatu to nie tylko egzotyczne smaki, ale przede wszystkim przepełnione zdrowiem produkty, które w  doładują Was kolorami i zapachem lata. Szczególnie polecamy bogate w antyoksydanty owoce granatu i doskonale odżywiające słodkie daktyle. Takie śniadanie z ekologicznej kaszy jaglanej, skropione niewielką ilością oleju sezamowego to doskonały pomysł, aby zdrowo rozpocząć dzień! Zapraszamy!

Kasza jaglana z mango, daktylami i kokosem

Kasza jaglana z mango, daktylami i kokosem

Składniki na 2 osoby

  • ½ szklanki kaszy jaglanej
  • 1 świeże mango
  • ½ owocu granatu
  • 4 daktyle bez pestek
  • 1 łyżka płatków kokosowych
  • 1 łyżka oleju sezamowego tłoczonego na zimno
  • sól morska do smaku

Przygotowanie

  1. Ugotuj kaszę jaglaną według uznania. Pamiętaj, aby dokładnie wypłukać ją przed gotowaniem. Posól lekko do smaku po ugotowaniu. Skrop olejem sezamowym tłoczonym na zimno i delikatnie wymieszaj.
  2. Mango obierz i potnij w kostkę, a daktyle w cienkie paseczki. Dodaj wraz z owocami granatu i płatkami kokosa do ugotowanej kaszy w miseczkach. Udekoruj świeżą miętą i skrop jeszcze delikatnie olejem sezamowym.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego www.gotujzdrowo.com

Autor: gotujzdrowo

Dodaj komentarz

 (z http://)