Karkówka z warzywami z WOK'a Ballarini

  08.02.2017

Szybie danie przygotowane w woku Ballarini? Tak, oto przed Wami warzywa z karkówką przygotowane w niezawodnym woku Ballarini. Gwarancja smaku, nieprzypalonego dania i radości z gotowania!

Karkówka z warzywami z WOK'a Ballarini

Składniki

  • 4 grube plastry upieczonej karkówki
  • dowolny mix warzyw mrożonych-ja wybieram mieszankę z brukselką i kalafiorem
  • łyżka świeżej oliwy/oleju lnianego
  • świeży cząber-gałązka-posiekana
  • po pół łyżeczki świeżych posiekanych lub suszonych: tymianku, oregano, bazylii
  • 1/4 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego

Instrukcja

  1. Warzywa wrzucamy do woka, podlewamy lekko wodą i dusimy do miękkości, często mieszając.
  2. Zajmie nam to około 15 minut.
  3. W tym czasie upieczone mięso kroimy na plastry ok 1 cm i potem na średnią kosteczkę.
  4. Przyprawiamy. Dodajmy naszą karkówkę, całość podgrzewamy, mieszając.
  5. Podajmy polane oliwą i cząbrem.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Latosiowy dom

Autor: Kinga Latosińska

Dodaj komentarz

 (z http://)