Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa ku

  21.09.2017

Przedstawiamy Wam jak się sprawdza nóż szefa kuchni Zwilling Artis w akcji! Macie możliwość wygrania go w najnowszym jesiennym konkursie. Dzisiaj przedstawiamy Wam siekane kotlety warzywne z kurczakiem. Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o nożu szefa kuchni Zwilling Artis koniecznie odwiedźcie kolejny wpis autorki bloga kulinarnego "Tradycyjna kuchnia Kasi". Poniżej przepis, nie zapomnijcie o nim :)

Kotlety warzywne z kurczakiem

Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa ku

Składniki

  • podwójny filet z piersi kurczaka,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 cukinia,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 1,5 łyżki bułki tartej,
  • 1 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • sól i pierz,
  • olej do smażenia.

Instrukcja

  1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kosteczkę.
  2. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Paprykę oraz cebulę kroję w małą kostkę.
  3. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, zioła prowansalskie oraz sól i pierz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
  4. Z masy formuje małe, owalne kotleciki. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
  5. Usmażone kotlety wykładam na talerz i podaję z ulubionym sosem.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

 (z http://)