Jajko sadzone na boczku i papryce

  09.11.2017

"Dzisiaj pragnę Wam zaprezentować okrągłe naczynko do przygotowywania i serwowania potraw Staub Mini Cocotte. Pokażę Wam, jak w prosty i szybki sposób w tym małym naczynku przygotować pyszny deser i śniadanie. "

Autorka bloga kulinarnego ma dla Was dwa przepisy, dzisiaj przedstawiamy Wam przepis na jajko sadzone na boczku i papryce, a już niedługo będzie pyszne crumble z gruszką. Oba przepisy wykonane w naczynku Staub Mini Cocotte.

Jajko sadzone na boczku i papryce

Jajko sadzone na boczku i papryce

Składniki

  • ½ strąka papryki czerwonej,
  • 4 plastry boczku parzonego,
  • 2 plastry sera żółtego,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa.

Instrukcja

  1. Paprykę kroję w paski i podsmażam 3 minuty na oliwie. Boczek oraz ser żółty kroję w paski.
  2. Na dno małego naczynka Staub Mini Cocotte kładę naprzemiennie paprykę, boczek oraz ser. Na wierzch wybijam jajko. Oprószam solą oraz pieprzem.
  3. Naczynko przykrywam i zapiekam około 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

 (z http://)