Jaglane gazpacho

  16.11.2013

Zdrowe, smaczne i proste domowe gazpacho. które zamiast chleba zawiera kaszę jaglaną to idealny sposób na łatwo strawne śniadanie. Zapraszamy!

Jaglane gazpacho

Jaglane gazpacho

Składniki

  • 2-3 większe pomidory plus kilka pomidorków koktajlowych (opcjonalnie)
  • 1 średni ogórek gruntowy
  • 1/2 cebulki
  • 1/4 papryki
  • 1 seler naciowy
  • 6-8 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 szklanka ok. 250 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • sól morska i pieprz do smaku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka octu winnego (opcjonalnie)
  • świeże zioła (tymianek, mięta, bazylia)

Instrukcja

  1. Umieść wszystkie warzywa w lodówce najlepiej na kilka godzin. Ugotuj kaszę jaglaną według uznania. Możesz kaszę i pozostałe składniki schłodzić w lodówce. Kaszę jaglaną zmiksuj z resztą składników na gładki krem. Do miksowania dodaj trochę świeżych ziół. Jeżeli nie trzymałeś warzyw w lodówce dodaj do miksowania trochę lodu.
  2. Gazpacho serwuj z dodatkiem świeżych ziół.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi ze strony gotujzdrowo

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)