Frappuccino

  30.11.2013

Wczoraj waniliowa kawa umilała nam przerwę obiadową, dzisiaj zapraszamy do wypróbowania prostego przepisu na frappuccino!

Frappuccino

Frappuccino

Składniki

  • 200 ml kawy espresso
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki stołowe słodkiej śmietany
  • 1 łyżka stołowa amaretto
  • 8-10 kostek lodu lub kruszony lód

Instrukcja

  1. Espresso wymieszać z cukrem, śmietaną i amaretto, odstawić w chłodne miejsce.
  2. Kostki lodu pokruszyć mikserem i dodać do espresso.
  3. Dokładnie zmiksować i wlać do szklanki. Jako dekoracji użyć Amarettinis.

Dodatkowe informacje

  • Frappucino należy podawać natychmiast po przygotowaniu, ponieważ topniejący lód rozcieńczy espresso. Zamiast lodu można także użyć zamrożonej kawy.
  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)