Fettucionne z łososiem i brokułem w sosie pomidorowo-śmietanowym na patelni MasterChef

  07.12.2014

Pyszne, szybkie, zdrowe – kolejna propozycja od Blondynkagotuje i tym razem przygotowane danie na patelni Ballarini z limitowanej serii MasterChef. Cóż to za danie? Fettucionne z łososiem i brokułem w sosie pomidorowo-śmietanowym, gorąco zapraszamy!

Fettucionne z łososiem i brokułem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Fettucionne z łososiem

Składniki na 3 porcje

  • 3/4 opakowania Fettucionne (Czanieckie Makarony)
  • 1 puszka łososia w oleju
  • 1 puszka łososia w sosie pomidorowym
  • 1 opakowanie (450 g) brokuła mrożonego
  • ok.100-150 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka koperku posiekanego
  • sól
  • pieprz

Instrukcja

  1. Na początku na kuchenkę postawiłam dwa garnki z wodą. Jeden na brokuła, drugi na makaron. Na trzecim palniku postawiłam wok.
  2. W czasie kiedy makaron dogotowywał się, a brokuł odcedzony czekał w durszlaku, pokrojony w cienkie plasterki czosnek podsmażyłam lekko na odrobinie oliwy.
  3. Potem wrzuciłam do niego odsączonego z oleju łososia i łososia z sosem pomidorowym, chwilę smażyłam, aby ryba nabrała temperatury.
  4. Następnie wyłożyłam do woka ugotowany makaron, wlałam kremówkę i podgrzewając wymieszałam wszystko, aby sos pomidorowo - śmietanowy zredukował się i obkleił dokładnie cały makaron.
  5. Na samym końcu dołożyłam koperek i włożyłam brokuły i ponownie przemieszałam wszystko.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Blondynkagotuje

Autor: Blondynkagotuje

Dodaj komentarz

 (z http://)