Faszerowane bakłażany

  06.12.2013

Dzisiejsze danie, to połączenie warzyw z mięsem wołowym, czyli idealna wariacja na obiad. Zapraszamy do wypróbowania faszerowanych bakłażanów!

Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Składniki

  • 4 bakłażany
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 papryczka chili
  • 200 g mielonej wołowiny
  • 200 g sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cayenne
  • oliwa z oliwek

Instrukcja

  1. Bakłażany przekroić na pół, wydrążyć, zostawiając po 1 cm miąższu po bokach i 100 g miąższu pokroić w drobną kostkę.
  2. Cebulę i paprykę pokroić na małe kawałki, papryczkę chili i czosnek drobno posiekać.
  3. Fetę pokroić w drobną kostkę i wymieszać z mięsem i warzywami.
  4. Przyprawić masę do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
  5. Przygotowanym farszem napełnić bakłażany, włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą z oliwek i zapiekać.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)