Czekoladowy mus z awokado

  22.06.2016

  Bardzo, bardzo (!) szybki deser czekoladowy, a do tego zdrowy? No i dla wszystkich kochających czekolade! Oto przed Wami mus czekoladowy z awokado! Jego przygotowanie to kwestia zaledwie kilku sekund, użycia blendera. Znika równie szybko, jak się go przygotowuje! Teraz gdy wszystkie owoce są iście świeże, pyszne, słodkie oraz przepełnione witaminami i antyoksydantami warto zaszaleć z doborem dodatków. Koniecznie spróbuj z dodatkiem truskawek bądź malin! Nie wierz na słowo, spróbuj sam!

Czekoladowy mus z awokado

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 – 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 – 3 łyżki syropu z agawy
  • 2 łyżki mleka roślinnego
  • szczypta soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki mocnej kawy, opcjonalnie
  • do podania: garść truskawek

Instrukcja

Wszystkie składniki dodać do naczynia blendera i zmiksować na gładki krem albo rozgnieść widelcem i wymieszać. Przełożyć do pucharków, schłodzić i podawać z truskawkami.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Jadłonomia

Autor:Marta Dymna

Dodaj komentarz

 (z http://)