Czekoladowy mus z awokado

  24.06.2014

Dzisiejszy przepis to jeden z najszybszych rozwiązań dla łasuchów, którzy pragną odżywiać się zdrowo. Awokado to źródło nienasyconych kwasów omega-3 i omega-6, witamin i wielu składników mineralnych. Dzięki uniwersalnemu smakowi możemy uzyskac z niego zarówno ostre jak i słodkie potrawy. Dzisiejszy mus to rozdrobnione awokado z dodatkiem kakao a reszta to tak naprawdę kwestia smaku. Można dodać sól, staratą czekoladę lub chilli i oczywiście najrózniejsze owoce, jakie tylko przypadną nam do gustu. My proponujemy czekoladowy mus z truskawkami, zapraszamy!  

Czekoladowy mus z awokado

Czekoladowy mus z awokado

Składniki na 1 - 2 porcje

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 - 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 - 3 łyżki syropu z agawy
  • 2 łyżki mleka roślinnego
  • szczypta soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki mocnej kawy, opcjonalnie
  • do podania: garść truskawek

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dodać do naczynia blendera i zmiksować na gładki krem, albo rozgnieść widelcem i wymieszać. Przełożyć do pucharków, schłodzić i podawać z truskawkami.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego www.jadlonomia.com

Autor: Ballarini

Dodaj komentarz

 (z http://)