Czarny ryż z migdałami i selerem naciowym

  04.12.2013

Szybkie i zdrowe danie z dietetycznym czarnym ryżem w roli głównej, idealnie nadające się na śniadanie, kolacje czy szybki lunch w pracy. Zapraszamy!

Czarny ryż z migdałami i selerem naciowym

Czarny ryż z migdałami i selerem naciowym

Składniki

  • ½ szklanki czarnego ryżu
  • 1-2 łodygi selera naciowego
  • ¼ szklanki żurawiny
  • 6-8 migdałów

Przygotowanie

  1. Ugotuj wypłukany w zimnej wodzie ryż w lekko osolonej wodzie w proporcji wody 2:1.
  2. Dodaj pokrojony seler naciowy, żurawinę i przecięte na pół migdały. Skrop olejem sezamowym tłoczonym na zimno.

Dodatkowe informacje

  • Jabłka powinny być w miarę kwaśne. Nadają one ciastkom bardziej owocowy smak niż słodkie odmiany.
  • Przepis pochodzi z książki kucharskiej Miele

Autor:

Dodaj komentarz

 (z http://)