Cynamonowe pancakes na woku Ballarini!

  16.01.2015

Czy wok to tylko typowo chińskie dania czy makarony? Otóż nie! Przed Wami przepyszny, aromatyczny przepis z wykorzystaniem woku Ballarini z lini Granitium – cynamonowe pancakes! Tak, dobrze przeczytaliście pancakes, pyszne placuszki, również można przygotować przy pomocy naszego woku, zapraszamy!

Cynamonowe pancakes na woku Ballarini!

Cynamonowe pancakes

Składniki

  • mąka pszenna – 1 szkl
  • mleko – 2 szkl
  • jajko – 2 szt
  • sól – 1 szczypta
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • cukier – 1 czubata łyżka
  • cynamon – 1 czubata łyżka
  • olej – 4 łyżki

Instrukcja

  1. Mąkę miksujemy z mlekiem/napojem, szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, jajkami i olejem.
  2. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy cynamon oraz cukier i dokładnie mieszamy.
  3. Na rozgrzaną patelnię kładziemy porcję zwykłego ciasta, a po chwili robimy wzorek z ciasta cynamonowego.
  4. Smażymy ok. minutkę, przewracamy i smażymy jeszcze chwilkę ( tak z całym ciastem ).
  5. Podajemy z odrobiną cukru pudru!

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Ostra na słodko

Autor: Ostra na słodko

Dodaj komentarz

 (z http://)