Cukier cynamonowo-kardamonowy z dodatkiem czekolady

  14.11.2017

Poranna kawa nie musi być nudna. Świetnym dodatkiem do niej jest kompozycja orientalnych przypraw i gorzkiej czekolady, które wzbogacą smak i podkreślą jej aromat.

Cukier cynamonowo-kardamonowy z dodatkiem czekolady

Cukier cynamonowo-kardamonowy z dodatkiem czekolady

Składniki

  • 25 g gorzkiej czekolady (70%)
  • 2 łyżki stołowe kakao w proszku
  • 7 łyżek brązowego cukru
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka mielonego kardamonu

Przygotowanie

  1. Drobno zetrzyj czekoladę
  2. Dokładnie wymieszaj startą czekoladę, cukier, cynamon i kardamon
  3. Dodaj do słoika

Dodatkowe informacje

  • Wskazówka: Cukier cynamonowo-kardamonowy pasuje perfekcyjnie do gorących napojów takich jak kawa, wypieków oraz deserów

Dodaj komentarz

 (z http://)