Crunchie owsiane z borówką i granatem

  31.05.2014

Jeżeli nie masz pomysłu na zdrowy lunch lub odżywczą przekąskę do pracy, wystarczy że znajdziesz odpowiedni szklany pojemnik lub po prostu zamykany słoik, który zamieni się w Twój podręczny prozdrowotny wulkan witamin i energii. Dzisiejsza propozycja to błyskawiczny przepis, który możesz również przygotować swoim dzieciom do szkoły. Przedstawiamy crunchie owsiane z borówką i granatem. Zapraszamy!  

Crunchie owsiane z borówką i granatem

Crunchie owsiane z borówką i granatem

Składniki na 1 osobę

  • 2 łyżki musu z jeżyny lub malin
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżka płatków kokosowych

Przygotowanie

  1. Upraż na suchej patelni płatki owsiane i nasiona słonecznika.
  2. Do słoika dodaj mus jeżynowy uprażone nasiona, jogurt, borówki, owoce granatu i płatki kokosowe. Na koniec wsyp siemię lniane.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego www.gotujzdrowo.com

Autor: gotujzdrowo

Dodaj komentarz

 (z http://)