Crumble z gruszką

  15.11.2017

Ostatnio mogliście zobaczyć na naszym blogu opublikowaną recenzję naczynia Staub Mini Cocotte, konkurs, gdzie nagrodą jest właśnie to naczynie oraz przepis na jajko sadzone na boczku i papryce. Dzisiaj mamy dla Was drugi obiecany przepis. Tym razem przed Wami cramble z gruszką.

"Naczynko Staub Mini Cocotte spełniło wszystkie moje oczekiwania. Wspaniale przygotowuje i serwuje się w nim potrawy. Produkt jest wart polecenia i zakupu."

~Tradycyjna kuchnia Kasi

Crumble z gruszką

Crumble z gruszką

Składniki

  • 2 gruszki,
  • ½ łyżeczki cynamonu,
  • 1,5 łyżki masła,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki mąki.

Instrukcja

  1. Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę.
  2. Gruszki obieram i kroję w większą kostkę. Na dno naczynka Staub Mini Cocotte kładę pokrojone gruszki. Owoce oprószam cynamonem.
  3. Na wierzchu owoce posypuję kruszonką. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni.
  4. Podaję z bitą śmietaną lub lodami.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Tradycyjna kuchnia Kasi

Save

Dodaj komentarz

 (z http://)